หน้าที่ 1 จากทั้งหมด 3 หน้า 123 หน้าสุดท้ายหน้าสุดท้าย
กำลังแสดงผล 1 ถึง 10 จากทั้งหมด 23

ลาบปลาตองมาแล้ว

  1. #1
    ดูแลตรวจสอบเนื้อหา สัญลักษณ์ของ แหลวแดง
    วันที่สมัคร
    Mar 2008
    กระทู้
    2,194

    เกาทัณฑ์ ลาบปลาตองมาแล้ว

    สวัสดีคับพี่น้องบ้านมหา ตามที่ผมได้ตั้งกระทู้ขอสูตรลาบปลาตองไปนั้น กะมีพี่น้องสมาชิกเข้ามาให้สูตรหลายๆสูตร ซึ่งผมกะได้พยายามศึกษาจดจำจนคิดว่าพอปฏิบัติตามได้ มื้อนี้ผมเลือกเฮ็ดตามสูตรที่ดีเจปุ้ยให้มาคับผม ลองเบิ่งเนาะคับ

    ลาบปลาตองมาแล้ว
    พอดีกับไปตลาดพ้อปลาตองแบบนี้สองโตวางเฮียงกันอยู่เลยรับมาพิจารณาซะเลย แต่ว่าสิเฮ็ดแค่โตเดียวคับ เพราะว่าปลาโตใหญ่อยู่เด้ ลงมือเลยเนาะคับ


    ลาบปลาตองมาแล้ว
    จัดการขอดเกล็ดปลาก่อนเลย เกล็ดหลายคับ ฟ่งไปทั่วเอาโลด ขูดออกให้เหมิดเลย แบบเกลี้ยงเกลาคับ


    ลาบปลาตองมาแล้ว
    กรีดหลังถึงหางตามสูตรเลยคับ แบบว่าลอกสูตรเลยเด้เนี่ย


    ลาบปลาตองมาแล้ว
    ไม้หีบพิฆาต ลอกหนังออกทั้งสองข้าง ลอกยากเติบอยู่เด้ ไม้หีบต้องใหญ่เติบ ลอกหนังแล้วกะเอาช้อนมาขูดเนื้อ ขูดเข้าไปๆ


    ลาบปลาตองมาแล้ว
    เรียบร้อยแล้ว ได้มาส่ำนี้หละคับ สับก้างไว้ ส่วนหนึ่งเอาไปต้มน้ำปลาร้าไว้คนเนื้อปลา อีกส่วนหนึ่งไว้ต้มซดน้ำ


    ลาบปลาตองมาแล้ว
    เนื้อปลาที่ได้เอาใส่ครกตำเลยคับ เหนียวหนับ ดึงสากกะสิบ่ขึ้น

    ลาบปลาตองมาแล้ว
    เนื้อที่ตำแล้ว เป็นก้อนแข่นอั้นตั้นเลย

    เดี๋ยวมาต่อ ยังบ่จบคับ


  2. #2
    ดูแลตรวจสอบเนื้อหา สัญลักษณ์ของ แหลวแดง
    วันที่สมัคร
    Mar 2008
    กระทู้
    2,194

    เกาทัณฑ์ ต่อคับผม

    ต่อคับผม
    เอาน้ำปลาร้าที่ต้มไว้มาคนเลยคับ คนจนว่าแหลกดีเอาช้อนบี้ไปนำ คนๆๆๆๆๆๆเติมน้ำต้มปลาร้าเทื่อละหน่อยๆ คนๆๆๆๆๆๆ

    ต่อคับผม
    พอคิดว่าได้ตามสมควรแล้ว คือแหลกดี แหลวดีแล้วกะใส่ข่าก่อนตามสูตร คนให้เข้ากัน

    ต่อคับผม
    ตามด้วยน้ำปลา ตามสูตรอีกแล้ว อย่าใส่หลายๆเด้อ มันเค็มน้ำปลาร้าแหน่แล้วหละ

    ต่อคับผม
    ตามด้วยพริกป่น ข้าวคั่วๆใหม่ๆ หอมๆ ผงชูรสใส่ลงไป บักนาวจักหน่อย ท่อนั้นตั๊วเนาะเครื่องปรุงกะดาย

    ต่อคับผม
    ปรุงแล้วชิมเบิ่ง ได้รสที่ต้องการ ใส่ผักลงไปคับ ผมได้แบบบ่เหนียวปานได๋ ใส่น้ำหลายโพดห่าได๋บุ งวดหน้าเอาใหม่

    ต่อคับผม
    ส่วนหนึ่งสินึ่งแบบในสูตร แต่หาใบตองบ่ได้ เลยเอาแบบนี้หละ ห่อแล้วเอาไปนึ่งตั้วบาดเนี้ย ผมนึ่ง 30 นาที สุกคักอยู่คับ


    มีต่อคับ บ่ทันจบ

  3. #3
    ดูแลตรวจสอบเนื้อหา สัญลักษณ์ของ แหลวแดง
    วันที่สมัคร
    Mar 2008
    กระทู้
    2,194

    เกาทัณฑ์ ต่ออีกจักหน่อย

    ต่ออีกจักหน่อย
    ระหว่างที่นึ่งลาบหมก กะค้างหม้ออีกใบหนึ่ง ข่า ตะไคร้ ใบบักกรูด บักขามเปียก เกลือถิ่มลงไป เดือดอย่างร้ายแรงแล้วกะเอาก้าง เอาหัว เอาหนังส่วนที่เหลือลงต้มเลย ปรุงรสบ่ต้องจัดหลายดอกคับ เอาแบบนัวๆ ไว้ซดกับลาบปลา จั่งกินข้าวได้คล่องเนาะ

    ต่ออีกจักหน่อย
    เรียบร้อยเหมิดทุกอย่างคับ หาออกไปพร้อมรับทาน ปลาโตหนึ่งได้สามอย่างนี้หละ ผมเฮ็ดโตน้อย โตใหญ่จักสิได้เฮ็ดหยังกินบุ ผักหนอกเข้ากันดีกับลาบปลา ซดน้ำตามไป แซบคือกันคับผม แล้วไปคาบหนึ่ง

    ขอบคุณเจ้าของสูตร ขอบคุณผู้ขวนขวายหาสูตรมาให้ทุกท่านคับผม แต่มีข้อจำกัดแหน่อยู่ คือปลาตองเป็นปลาเนื้ออ่อน การเฮ็ดการทำกะยากพอสมควร หรือแม่นผมบ่ชำนาญกะบ่จัก เลยเฮ็ดให้เสียเวลาหลายเติบอยู่ เมนูนี้บ่เหมาะกับผู้หิวข้าวอย่างแฮง หรือว่าผู้ฟ้าว เพราะว่าอาจสิเฮ็ดให้อารมณ์เสียได้คือกัน แห่งมีผู้ถ่ากินที่ใจฮ้ายๆแห่งบ่เป็นตาเฮ็ดเมนูนี้เด้อ แต่ว่าผมเฮ็ดแบบไปเรื่อยๆใจเย็นๆ กรึ๊บไปนำ เลยรู้สึกว่าสบายใจคับ หิวปานได๋กะอดเอา มันบ่กล้าแล้วมื้ออื่นดอกนา อย่างหลายกะสามทุ่มท่อนั้นหละ อิอิ ขอบคุณที่ติดตามคับผม :heart::heart::em01)

  4. #4
    ผู้ช่วยผู้ใหญ่บ้านมหา
    Mr.Reception
    สัญลักษณ์ของ คนตระการ...
    วันที่สมัคร
    Feb 2008
    กระทู้
    4,724
    ป้าดดดด..มันเฮ็ดกินยากปานนี่ตี้ท่าน ยอมรับในความพยายามครับ...เป็นตาแซบเนาะ คือจั่งเห็นแนวแก้คาวแว๊บๆอยู่ อิอิ

  5. #5
    ฝ่ายบริหารระดับสูง สัญลักษณ์ของ พล พระยาแล
    วันที่สมัคร
    Mar 2008
    กระทู้
    6,940
    วิธีเฮ็ดง่าย ๆ ที่เคยเฮ็ดกะคือเอาไปย่าง หนังสิพองออกจากเนื้อ ปอกหนังออก เนื้อสิเป็นขุย ๆ หรือสิฟัก (สับ) ทั้งหมดคือลาบปลาดุกกะได้ครับ ใส่เครื่องลาบกะแซบคือกัน ถ้าบ่อยากเสี่ยงกะเอาก้างออกก่อนกะได้ครับ

    วิธีที่ทั่นแหลวเฮ็ดค่อนข้างสิยุ่งยากครับ ผมเป็นคนใจฮ้อนแมะ อิอิ สุดยอดในความพยายามครับ

    ไส ๆ ๆ เอามาซิมเบิ่งก่อนน่า

  6. #6
    ศิลปิน นักแต่งเพลง สัญลักษณ์ของ ธีระปลัด
    วันที่สมัคร
    Oct 2009
    กระทู้
    561
    บล็อก
    8
    กับบักสองซาวคือสิเข้ากันครับท่าน

  7. #7
    ศิลปิน,ช่างภาพอิสระ สัญลักษณ์ของ เพ็นนี
    วันที่สมัคร
    May 2009
    ที่อยู่
    Bangkok
    กระทู้
    1,387
    บล็อก
    2
    เป็นตากินนำเด้อ้าย แต่ให้เฮ็ดคงบ่ไหวจ้า

  8. #8
    อยากได้ลาบเหนียวบ้อจ้า...เห็นเฒ่าพ่อเพิ่นเฮ็ดเอาน้ำต้มหัวปลาหั่นหละมาคน ใส่น้ำทีละหน่อยๆคนไปเติมไปเรื่อยๆ
    แล้วลาบสิเป็นแข่นๆเหนียวๆ...แต่ติ๋มว่ามันบ่สุกแหม๋...ได้ขอใส่หางตองเอาไปหมกไฟ เปิดออกหอมเด้ เว้ามาหละหิวข้าวเด้...
    มาขอกินนำอ้ายแหลวแดงหนี่หละเนาะมื้อนี่...บ่เฮ็ดกับข้าวจ้า...

  9. #9
    แบ่งปันความรู้และประสบการณ์ สัญลักษณ์ของ บ่าวเคน
    วันที่สมัคร
    Jun 2009
    ที่อยู่
    อุบลฯ เมืองดอกบัวงาม
    กระทู้
    372
    แถวบ้านสิลาบแบบเหนียวครับ ฟักให่แหลกอิหลี แต่ดนเอาการ กว่าสิแหลวได่ แต่ของอ้ายแหลวแดง
    เป็นตาแซ่บเนาะครับ

  10. #10
    ฝ่ายกิจการพิเศษ สัญลักษณ์ของ กำพร้าผีน้อย
    วันที่สมัคร
    Apr 2009
    ที่อยู่
    รัตนาธิเบศร์..ใกล้แยกแคราย
    กระทู้
    2,330
    กระทู้ต้นฉบับโดยคุณ คนตระการ...
    ป้าดดดด..มันเฮ็ดกินยากปานนี่ตี้ท่าน ยอมรับในความพยายามครับ...เป็นตาแซบเนาะ คือจั่งเห็นแนวแก้คาวแว๊บๆอยู่ อิอิ
    จังแม่นตาดีเนาะคนตระการเจ้า....

    เห็นเฒ่าพ่อเพิ่นเฮ็ด เพิ่นตำใส่ครก แล้วหยอดน้ำอุ่นไปนำโลด หยอดเทื่อละน้อย
    หยอดไปตำไป เอาสากนั่นหละคนไปโลด จนได้ที่เหนียวดีขนาด ลองเบิ่งเด้อบ่าวแหลว
    ที่ยังอีกโตนึงนั่น.. กินกับยอดบักกอก หรือใบตูมอ่อนสุดยอด....


Tags for this Thread