หน้าที่ 1 จากทั้งหมด 3 หน้า 123 หน้าสุดท้ายหน้าสุดท้าย
กำลังแสดงผล 1 ถึง 10 จากทั้งหมด 21

ต้มแซบกระดูกหมูอ่อน

  1. #1

    ต้มแซบกระดูกหมูอ่อน


    ต้มแซบกระดูกหมูอ่อน

    เห็นกระทู้บ่าวต้นบ่มีรูป...อ่านแต่ชื่อหัวข้อกระคึดอยากแล้ว...ประกอบกับเจ้าของมีกระดูกหมุอ่อนอยู่พอดี
    กะเลยเฮ็ดต้มแซบมาฝากพี่น้อง...มีสูตรมาฝากพร้อม เอาไปเฮ็ดกินลองเบิ่งเด้อจ้า แซบอิหลี...
    ต้มแซบกระดูกหมูอ่อน

    ต้มแซบกระดูกหมูอ่อน
    เครื่องปรุง
    เริ่มจากกระดูกหมูอ่อนเลยจ้า สับให้เป็นชิ้นพอคำหรือตามชอบเลยจ้า เลาะมันถิ่มไปนำแหน่ หลายโพด
    ล้างให้สะอาด แล้วนำไปต้มใส่น้ำกะให้ได้ซดเด้อ พอเดือดใส่เกลือจักช้อน หมั่นตักฟองถิ่ม น้ำแกงสิได้ใสๆ
    พอฟองเบิดไปกะเริ่มใส่ซีอิ๊วขาว รากผักชีทุบๆ3-4ราก ผงปรุงรสนิดหน่อยจ้า
    ผ่อนไฟ ปิดฝาหม้อ ตุ๋นจัก1ชั่วโมง กระดูกสิได้นุ่มๆเนาะ

    ต้มแซบกระดูกหมูอ่อน
    ในระหว่างนั่นกะหันมาเตรียมเครื่องปรุงต้มแซบ
    หอมแดงปอกเปลือกทุบพอแตก4-5หัว
    ตะไคร้ทุบพอแตกหั่นท่อน2ต้น
    กระเทียมโทนทุบพอแตก1หัว
    ข่าหั่นแว่น5-6แว่น...แล้วนำทั้ง4อย่างนี่ไปคั่วให้หอม
    เห็ดฟางถ้ามี(ติ๋มใช้เห็ดกระดุม)+มะเขือเทศ
    ใบหมากกรูดฉีก+ผักชีฝรั่งหั่นท่อน2-3ต้น+ผักชีหั่น
    ข้าวคั่ว+พริกป่นหน่อยหลายตามชอบจ้า
    พริกแห้งทอดกรอบจัก5-6เม็ด+พริกขี้หนูสวนบุบๆพอแตก
    น้ำหมากนาว+น้ำพริกเผา
    พอกระดูกหมูสุกกะเริ่มเร่งไฟอีกครั้ง...ใส่หอมแดง+ตะไคร้+กระเทียม+ข่า+เห็ด+มะเขือเทศ
    น้ำต้มเริ่มหอมแล้ว ให้ใส่น้ำพริกเผา ใบมะกรูด ชิมรสเค็มตามชอบ ใส่ผักชีฝรั่ง+ผักชี ปิดไฟจ้า

    ต้มแซบกระดูกหมูอ่อน
    เตรียมถ้วยใส่แกง ใส่น้ำหมากนาว+พริกขี้หนู+ข้าวคั่ว+พริกป่น แล้วตักต้มแซบใส่ถ้วย
    โรยหน้าด้วยผักชีฝรั่ง+ผักชี+พริกทอด

    ต้มแซบกระดูกหมูอ่อน
    มื้อนี่เสริ์ฟกับข้าวสวยจ้า เป็นข้าวซ้อมมือ
    วิธีหุงจ้าน้องแพง เอาข้าวสารใส่หม้อหุงข้าว ล้างจัก2น้ำ
    แล้วใส่น้ำคือข้าวหุงทั่วไป+น้ำเพิ่มจักครึ่งข้อมือ แช่ถิ่มไว้จัก30นาทีถึง1ชั่วโมง แล้วกะกดหุงปกติจ้า...นุ่มดีบ่แข็ง...

    ต้มแซบกระดูกหมูอ่อน
    ตักฝากพี่น้องผู้ละถ้วยเนาะจ้า...มาเด้อกินข้าวนำกัน ซดน้ำแกงแก้หนาว....
    ตั้งกระทู้แล้วหยอกบักลายไปนำ แล้วกะบ่เป็น อิอิอิ....


  2. #2
    น่านพี่ติ๋มช่วงนี้หยุดบ่อน้อคือเห็นเข้าครัวน้อ อิอิ น้องหล่าเเวะมากินต้มเเซบดูกหมูเเหม๋ครับป๊าดดดมาเเซบเเท้น้อบาดนี้ไผมาดึงหูกะบ่ออยู่ อิอิ

  3. #3
    ดูแลตรวจสอบเนื้อหา สัญลักษณ์ของ แหลวแดง
    วันที่สมัคร
    Mar 2008
    กระทู้
    2,194
    ผมเฮ็ดยามได๋บ่แซบจักเทื่อคับ สิได้มาอาศัยแล้วแลงทางพี้หละมื้อหนิ เป็นตาแซบหลายๆคับผม

  4. #4
    แบ่งปันความรู้และประสบการณ์ สัญลักษณ์ของ บ่าวเคน
    วันที่สมัคร
    Jun 2009
    ที่อยู่
    อุบลฯ เมืองดอกบัวงาม
    กระทู้
    372
    เป็นตาแซ่บอยู่เอื้อย ผมกะมักคือกันล่ะต้มแซ่บหมูนี่ แต่ว่ากว่าสิได่กินคือดนแท้

  5. #5
    นักการภารโรง สัญลักษณ์ของ บ่าวคนเดิม
    วันที่สมัคร
    Jan 2006
    ที่อยู่
    Amphoe Det Udom
    กระทู้
    3,758
    ยากนำเฮดเวียกแล้วยังมายากนำ เฮดแนวอยากแนวกินยุเนาะ ปานนิหว่าซิพากันลดหุ่น

  6. #6
    แบ่งปันความรู้และประสบการณ์
    วันที่สมัคร
    Dec 2008
    กระทู้
    287
    แน้พี่ติ๋ม มาทำให้แอนหิวข้าวอีกแล้ว น่ากินหลายๆเด้อจ้า ซดร้อนๆเนาะ แก้หนาวได้สุดยอด

  7. #7
    ร่วมถ่ายทอดความรู้สู่สังคม สัญลักษณ์ของ แจ่มใสยิ้มสวย
    วันที่สมัคร
    Mar 2009
    ที่อยู่
    USA
    กระทู้
    1,014
    บล็อก
    18
    ขอบคุณหลาย แม่ครัวคนเก่ง พี่แจ่มใสทำผิดมาตลอด เลยค่ะ ถึงว่าไม่เคยได้อร่อยสักทีก็ใส่ ใส่ข่า ตะไคร้ หอม มะกรูดก่อนแหม แล้วเจ้าสิ่งเหล่า ต้มนานเป็นไงไม่รู้

    ขอบคุณวิธีหุงข้าวด้วยค่ะ อีกอย่างให้ถามหน่อยนะ ข้าวคั่ว นี่ ทำมาจาก ข้าวเหนียว หรือข้าวจ้าวค่?

  8. #8
    โอ้ยยย...ซากได้หยุดมื้อเดียวหนี่กะให้กินได้แหน่เถาะท่าน วมต เอ้ย...เฮ็ดงาน5มื้อกินแต่อาหานนำฝรั่ง ข่อยหละหล่อยเบิด5555++

    ตอบพี่แจ่มใสยิ้มสวยจ้า...แม่นแล้วจ้าพี่ ต้มเครื่องเทศโดนๆรสชาดสิเป็นเฝื่อนๆ...
    ข้าวคั่วนั่น ติ๋มใช้ข้าวสารเหนียวคั่วจ้าพี่....

  9. #9
    ศิลปิน นักแต่งเพลง สัญลักษณ์ของ thedon
    วันที่สมัคร
    Aug 2007
    กระทู้
    1,507
    บล็อก
    1
    ขอบคุณครับสำหรับเมนูดีๆ ซดฮ้อนๆเนาะครับ หย่ำกระดูกอ่อน เว่าแล้วกะจักคำแหน่เด้อคับ

  10. #10
    เจ้าหน้าที่ประชาสัมพันธ์ สัญลักษณ์ของ บ่าวจัย
    วันที่สมัคร
    Jun 2008
    กระทู้
    3,075
    เอื้อยติ๋ม เบิ่ดแล้วบ้อครับ ตักมาให้น้องซิมเบิ่งแนครับ คือเป็นตะแซบแท้ ซู๊ดดดดดดดดดดดด


Tags for this Thread