ดูเวอร์ชั่นเต็ม : ไก่อบโอ่ง


บ่าวเซียงน้อย
06-20-2007, 12:53 PM
http://img207.imageshack.us/img207/5374/e9qs8.gif ไก่อบโอ่ง เมื่อวานไปเดินตลาดนัดศรีเมืองใหม่มา พอดีไปเจอเขาทําไก่อบโอ่ง โดยใช้โอ่งมังกร แล้วก็เอาไก่ที่ถอนขนแล้วปรุงรสด้วยตะไคร้ พริกไทย ตามชอบ นําไก่ที่เตรียมใว้แล้วไปใส่ใว้ในโอ่ง แล้วก็ก่อไฟรอบโอ่งกะประมาณพอไก่สุกก็นําออกมากินได้ ครับ รสชาติสิคล้ายไก่อบฟาง เคล็ดลับ สิแซบหรือไม่ขึ้นอยู่กับเครื่องปรุงที่ใส่เข้าไปในตั วไก่ก่อนอบ ครับ...หมายเหตุ ตามตลาดนัดทั่วไปสิมีวางขายทุกตลาดเป็นอีกอาชีพหนึ่ง ที่กําลังนิยมครับ ลองกินเบิ่งแล้วสิติดใจ.... 8) 8) 8)

ดอกสเลเต
06-20-2007, 12:59 PM
จั่กโตแน่ไก๋อบโอ่ง กำลังหิวพอดี ...น้ำจิ๋มนำเด้อ.ข้าวเหนียวมีแล้ว..

สาวบ้านนา
06-20-2007, 01:09 PM
มั่กหลายเด้อ มู่ไข้หวัดนกนิ มาๆพี่ดอกสเลเตมาป้อนกันสองคน อิอิอิอิอิ แซ่บ

ดอกสเลเต
06-20-2007, 01:15 PM
ฮ่วย...มาเอากระดูกป้อนกันน้อ เนื้อปีกมันไปไสล่ะ...55555+

ติ๋ม เปอร์โย
06-20-2007, 05:55 PM
เป็นตาแซบแท้ ตื่นขึ้นมาหิวโลด อิอิ บ่มีโอ่ง บ่มีปิ๊บ อบใส่หยังดีหน่ออ้ายเซียง บ่ม้มเตาอบคือเก่าหละเนาะ อิอิ

บ่าวไทกสิน
06-20-2007, 10:19 PM
อยากกินหลาย เป็นหยังจั่งอบใส่โอ่งล่ะครับ

ใบไม้สีชมพู
06-24-2007, 10:07 AM
อยากกินเนาะอ้าย เคยกินแต่ไก่อบฟาง อ้ายเซียงคือสิมักไก่แฮงเนาะอ้าย เฮ็ดกับข้าวมื่อได๋กะมีแต่ไก่กับไก่

ฅนภูไท
06-24-2007, 10:10 AM
มักกะมักสาวไก่พุ่นหละ มั้ง อิอิอิ สรรหาแต่แนวแซบๆๆมาให้น้ออ้ายเซียง... ขอบคุณหลายๆครับเป็นตาแซบอิหลี

ตุ๊กตาไล่ฝน
06-24-2007, 10:21 AM
ตื่นเช้ามากะมาพ้อไก่อบ .....ว่าซั่น น้ำลายไหลแต่เช้าแท้ ...อ้ายภู ขอตำส้มอีกมื้อได้บ่ เป็นตาอยากคัก

บ่าวเม้า
06-27-2007, 01:02 AM
ไก่บ้านได๋ล่ะคือเก่งแท้ อบโองกะได้ แล้วสิกินแนวได๋ล่ะโองแหม๋ แข่วสิบ่หลุดติ ;D ;D ;D

บ่าวพล
06-27-2007, 01:18 AM
เว่าไปทั่วเนาะบ่าว เขาไห่กินไก่ บ่แม่นไห่กินโอ่ง เจ้ากะดาย อิอิอิอิ

บ่าวไทกสิน
06-29-2007, 02:27 AM
ให้ลาวกินโลด แค่วลาวดีอยู่ดอก เบิ่งซ่งล่ะ อิอิอิ

moshi
06-29-2007, 02:32 AM
อ้ายเอ๋ย ค้าเจ้ามีไก่ให้กินบ่มักเนอะ อยากกินโอ่ง พะนะวะ

ไม่สวยแต่เร้าใจ
06-29-2007, 04:06 AM
กั่วไก่สิสุกสิบ่ใช้ฟืนหลายปานหยังติ้

rodyok
07-08-2007, 10:24 PM
ผมว่า ใครบางคนเข้าใจผิดอย่างหนึ่ง คือเรื่องการก่อไฟในโอ่ง
จริงแล้ว ... โอ่งจะถูกเจาะก้นให้ทะลุ พอดีที่ช่องอากาศของเตาอั่งโล่
จะลอดออกจากก้นโอ่ง คือช่องจะใหญ่พอที่ช่วงล่างของเตาอั่งโล่
ลอดออกได้ แต่จะเล็กกว่าช่วงบนของเตา (เตาอั่งโล่ช่วงล่างเล็ก ช่วงบนใหญ่)
ทำให้ออกซิเจนเข้าไปช่วยเผาไหม้เชื้อเพลิง
ได้ดี ส่วนเชื้อเพลิงก็จะเป็นถ่านธรรมดานี่เอง
ผลก็คือ ความร้อนที่เกิดขึ้นจะถูกจำกัดไม่ได้กระจายออกไปนอกโ อ่ง
โดยการใช้ฝาโอ่งปิด การอบก็จะใช้ลวดเกี่ยวตัวไก่(หรือ อย่างอื่น)ห้อย
ให้อยู่ภายในโอ่ง ซึ่งมีอุณหภฺมิภายในโอ่งมีความร้อนใกล้เคียงกัน
ทุกจุด ทำให้การอบมีประสิทธิภาพ และใช้พลังงานได้คุ้มค่ามากทีเดียว
...ไม่เคยโพสเลย ... ขอละเอียดหน่อยนะครับ จากแฟนคนเดิม....

rodyok
07-08-2007, 10:34 PM
ว่าแต่รูปที่ลงไว้ น่ากินมากกกกก..... ขอขานึงน๊ะ...

กุลวรินทร์
07-11-2007, 12:43 AM
เดี๋ยวเด้อ ถ่านางแนไปซื้อตำบักหุ่งมากินกับแป้บหนึ่ง

kon
07-11-2007, 12:49 PM
ป้าดๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆน่ากินจังข้อยจองตรงต ูดเด้อครับหิวๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆ ๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆๆจัง

หล่อร้อยเมตร
07-11-2007, 01:38 PM
ต้องเอือบเค็มๆแหน่จักหน่อยเด้อครับ ยามอบน้ำนัวมันไหลออกเบิดสิจืดครับ อิอิ