ดูเวอร์ชั่นเต็ม : แกงหัวปลี


น้ำตาล
01-16-2008, 11:56 AM
มาเบิ่งเครื่องปรุงกันก่อนเนาะ

◊ น้ำพริกแกงเผ็ด ๑ ถุง
◊ พริกชี้ฟ้าแห้ง ตัดท่อน แช่น้ำจนนุ่ม ๔-๕ เม็ด (เผ็ดตามชอบเด้อ)
◊ กระชาย (๑) สำหรับทำพริกแกง ๑ ๑/๒ ช้อนโต๊ะ
◊ กระชาย (๒) ลอกเปลือกหั่นเป็นท่อนยาวประมาณ ๒ นิ้ว ปริมาณตามชอบจ้า น้ำใช้ประมาณ ๖-๗ ท่อน
◊ ปลาทูน่ากระป๋อง ๕๐ กรัม
◊ หัวปลีหั่นเส้น หนักประมาณ ๓๐๐ กรัม
◊ หัวกะทิ ๕๐ ซีซี (ประมาณ ๑ ทัพพีจ้า น้ำตักเอาจากกะทิกล่องค่ะ ส่วนที่อยู่ด้านบน)
◊ หางกะทิ ๔๕๐ ซีซี (น้ำเอากะทิกล่องผสมกับน้ำ ๑ ต่อ ๑ ค่ะ)
◊ น้ำปลาร้า
◊ น้ำปลา
พระเอกของมื่อนี้กะคือ หัวปลี ลอกเปลือกแดงออกให้หมด ให้เหลือแต่ส่วนอ่อนสีขาว แล้วก็ล้างให้สะอาด พักไว้ก่อน
http://img228.imageshack.us/img228/7044/44438322pp7.jpg
มาถึงขั้นตอนการปรุงรส ขั้นแรกกะใส่น้ำปลาร้าลงไปก่อนเลย มากน้อยอันนี้ตามชอบจ้า แล้วลองชิมดูว่าเค็มพอไหม ถ้าเค็มไม่พอแล้วกลิ่นปลาร้าพอแล้วก็เติมน้ำปลาเลยจ้ า รสชาติออกเค็มจักนอย..มากน้อยตามความชอบของแต่ละท่าน แล้วกันเด้อ พอเสร็จขั้นตอนนี้เราสามารถเอาน้ำแกงนี้กินกับขนมจีน กะได้เด้อจ้า กลิ่นและรสชาติจะเหมือนน้ำยากะทิทั่วไป จะเติมลูกชิ้นปลาด้วยก็ได้เด้อจ้า อิอิ... เว้า..แล้วก็อยากกิน
http://img228.imageshack.us/img228/1232/30893915jq4.jpg

http://img228.imageshack.us/img228/5396/16813203xn4.jpg
เสร็จแล้วกะหน้าตาเป็นจั่งซี้หละจ้า..มาลองซิมเบิ่งค ้า...
อ้ายภูกินแกงหัวปลีไปก่อนเนาะเดี๋ยวน้ำตาลสิไปเก็บยอ ดเฟิร์นมาแกงให้ใหม่เด้ออ้าย

ขอขอบคุณเว็บไซด์ ครัวไกลบ้าน (http://www.kruaklaibaan.com/forum/index.php?showtopic=2620) ที่เอื้อเฟื้อภาพและสูตรอาหาร

หนุ่มบ้านดอน
01-16-2008, 12:12 PM
เป็นตาแซบหลายเนาะ
หมกไใส่ไก่กะแซบ อันว่าหัวปลีนี่


นี่หละคนอิสานหากินบ่อึดบ่อยาก

บ่าวนาแตกเขิบ
01-16-2008, 12:28 PM
เอาไป 5 ดาวก่อน อ้ายเซียงน้อยยับไปเจ้า ข่อยสิกินข้าวเอาข้าวจ้าวมะลิหุงหอมๆมาแน่จักหม้อ ลองเบิ่งจักสองจานแล้วจั่งสิบอกว่าเป็นจังได๋ .....

intawat_khantee
01-16-2008, 12:39 PM
มีแต่แนวเป็นตาแซบ...............

มั่วหน่าฮ่าน
01-16-2008, 01:18 PM
เฮ็ดน้ำยาข้าวปุ้นบ้อ...เอามาให้ชิมแหน่จักจาน..อิอิ อิ..http://img232.imageshack.us/img232/3354/36264lf0.gif

คนเมืองแปะ
01-16-2008, 01:52 PM
จักแซบบ่ดอกเนาะ แต่ว่าคนเฮ้ดหน้าตาดี บ่แซบกะสิอดสากินเอาดอกเนาะ อิอิอิ

โหวตให้แล้วเด้อ บ่โหวตกะบังคับกันเนาะ ;d

บ่าวเซียงน้อย
01-16-2008, 10:15 PM
ป้าด/บ่าวนาแตกเขิบตามมากินแกงหัวปลี น้องนําตาลถึงกระทู้นี้..แสดงว่า สนใจในรสชาติการทําอาหาร ของน้องเขา อิอิๆๆ///หมายเหตุ น้องตาลคนสวยเฮ็ดหยังก็แซบหมดนั้นละ อิอิๆๆ แม่นบ่อพี่บ่าวคนเดิม

pui.lab
01-16-2008, 10:59 PM
น่าทานมากค๊า คนก็สวยทำอาหารก็เก่งเนาะอ้ายเซียง คิ คิ

แผนกติ (บ่าวมั่วฯ) มาแล้วติแล้วค๊า คิ คิ

sompoi
01-16-2008, 11:24 PM
หัวปลีแม่ะ เป็นตาออนซอนเนาะ..บัดทางขะน้อยมาหากินยากแท่ะน้อ... :-\

ต่าย
01-16-2008, 11:32 PM
แนวเอื้อยมักอีกแล้ว..น้ำตาลเอ้ย...
แต่ว่าเอื้อยมักสูตรเหนือ บ่ใส่กะทิ..แกงแบบพื้นเมือง
เพิ้นสิแกงใส่ เนื้องัวย่างหั่นบางๆ...ลางทีกะแกงใส่ดูกอ่อนหมู..บ่ ใส่กระชาย.พริกแกงธรรมดาทั่วไป
ผักใส่เพิ่มในสูตรกะคือ ผักขา ผักอีเลิศนิดหน่อย คล้ายๆแกงบักมี่
บ่ทันมีรูปเด้อ...ถ้าแกงมื้อได๋..สิโพสต์ให้เบิ้งเด้ อน้องหล่า...::)

lucy
01-17-2008, 03:55 AM
เห้นหัวปลีแล้ว คืดอยาก แกงปลาข่อใหญ่ใส่หัวปลีเนาะ

คนผุ้งาม เฮ็ดหยังกะแซ่บเหมิดละสาวน้ำตาล:)

ตุ๊กตาไล่ฝน
01-17-2008, 10:51 AM
แกงหัวปลี แซบๆ ถ้าเป็นน้ำกระทิแบบนี้น่ากินกับขนมเส้นเนาะ
แต่เอื้อยกะมักแบบต่ายว่า หล่ะ แกงแบบเหนือๆ บ่ใส่กระทิ ใส่แต่ปลาแห้งหรือเนื้อย่างกะแซบ