กำลังแสดงผล 1 ถึง 6 จากทั้งหมด 6

หัวข้อ: รวบรวมมนต์อีสานหลายอย่าง

 1. #1
  แบ่งปันความรู้และประสบการณ์ สัญลักษณ์ของ หลานปู่
  วันที่สมัคร
  Aug 2012
  กระทู้
  83

  รวบรวมมนต์อีสานหลายอย่าง

  ห้องถอดเพิกจอด (ถอดของ)
  บทที่หนึ่ง(บทกั้งบัง)
  อมกังคางขา อมคาคางคะ อมกะกะนะภูคางคะ มาลายันตู่ อมสามสิบแส่และค้อนมาตีกูบ่อมีถอง อมสามสิบทองและเหล็กมาไฮ่กูบ่อมีง้อ อมสามสิบชั้นฟ้ามาบังตนกู อมสามสิบห้าในชั้นแผ่นดินพระธรณีมาบังตนกู ตนกูนี้ดียิ่งกว่าแผ่นฟ้าหน้ากูนี้แก่กล้ากว่าตาวัน อมพระสะหะ ฯ บทนี้ใช้กั้งบังป้องกันตัวก่อนเวลาจะถอดของแล
  บทที่สอง(บทเพิก)
  อมกุ๋กุ๋ อมก๋าก๋า กูจักฮะออก กูจักบอกให้หนี ให้สูหนีเมืออยู่บ้านเก่าเฮื้อ บ้านเหล่าเมืองผีเฮือนสูมีให้สูไปอยู่ กูจักเชิญเอาปู่เมืองกัญญากาบินสูมา สูบ่อมาสีกตุ้มเหล็กกูจักนำไปปอง สูมาสูบ่อมา สีกตุ้มทองกูจักนำไปไฮ่ มาห่าใหม่กูจักฆ่า มาห่าหน้ากูจักฟัน กูจักจาดทั้งคนกูจักจาดทั้งสัตว์สาวา อมพระสะหะ ฯ
  บทที่สาม(บทถอด)
  อม ส้มป่อยกูบ่อว่าส้มป่อย กูว่าส้มก้านกิ่ง เขาใส่มาฮูบสิ่งปลาผามา กูแก้กูสา
  เขาใส่มาเทิงยาก้านก่ำ มากูแก้กูสา เขาใส่มาเทิงหว่านผ่ำใบลายมา กูแก้กูสา เขาใส่มาเทิงพรายหัวลูกเทิงดูกผีเผาผีตาย ไข่ท่อกองลูกในท้องกูได้สะดอน อมพระสะหะ ฯ
  บทที่สี่(บทจอด)
  อม จอด จอด กูจักจอดทั้งปอดและทั้งตับ ทั้งแห่งในและใส้อ่อน ทั้งท่อนขาขาวทั้งฮาวท้องน้อย เอ็นขาดเอ็นต่อคอขาดคอตำ อมสามสิบแม่นางมาฮี่กูเด้อ อมสี่แจ่งชั้นฟ้ามาอัดกูเด้อ กูซิอัดเทิงเลือดกูซิเจียดทั้งเอ็น อมสีหาระงับเมื่อกูปิ่นหลังใส่เขาๆว่าแหม่นฟ้าเมื่อกูปิ่นหน้าใส่เขาๆว่าแหม่นไฟ อมสะหายสายยะ เก๋ก๋า สะหายระงับ อมสะหมติด ฯ
  ทั้งสี่บทนี้ใช่ถอดคุณไสยย์ได้ทุกอย่าง ให้ใช้ใบพลูใบชาตรีไข่หรือแป้งก็ได้ตามแต่สะดวก เอานำมาวางไว้ตรงที่ปวดหรือมีอาการ แล้วเป่ามนต์ลงไป เมื่อจะจับออกให้เสกแสดงอาบัติ(สัพพาตา)ทั้งผู้แก่ผู้อ่อนแล้วจึงเอาออกนำไปล้างน้ำก็จักเห็นแล หลังจากถอดเสร็จเรียบร้อยให้เอาน้ำมันงามาเสกด้วยบทจอด ทาตรงที่เราถอดนั้นแล
  มนต์ทั้งสี่บทนี้คายขันธ์ ๕ ซวย ๔ เงินสี่สตางค์ แล

  มนต์เป่ากำเลิด(เด็กน้อยไห้กลางคืน)
  สัพพาตาอาปัตติโย สัพพาตาอาปัตติโย สัพพาตาอาปัตติโย สัปก่ายทั้งหลายกูจักเป่าให้มึงแตกกระจัดกระจาย สัตว์สิ่งฮ้ายกูจักผาบให้สูหนี สัตวัตว์สิ่งผีกูจักตีให้ส่ง สัตว์ตัวฮ้ายอย่าเข้ามาพาลกูเถอะ ชกมกหลายอย่าได้เข้ามาใกล้ อมบักพิษสะเลิก กูจักเพิกทั้งปอบทั้งหลาย กูจักเพิกทั้งงัวธนูสองห้องสี่แจ อมสะหมติด ฯ เสกสามจบแล้วเป่าลงไป ต่อด้วยบทนี้แล
  อมเครือเขาเขียวเกี้ยวไม้ดอก แสดฮอกและแสดดาง แสดขาวและแสดเสือแสดเหนือหัวเด็กน้อยแสดค้อยๆและแสดเห็น แสดเซ็นและแสดนาค แสดนาคและแสดงู แสดบังหูและบังไหล่ ให้สูหนีมื้อนี้วันนี้ อมพุทโธ อมพายๆ อมบักผีเชื้อหงายเก้าฮาน อมบักผีเชื้อบ้านเขาว่าบักโกกนาโถโปโลคื่นเค้า ฝูงผู้เฒ่าเขาจึงได้มาดู เมื่อกูบ่อแก้กกหมิ่งเผิ่นว่ามึงยังแข็ง เมื่อกูบ่อแก้กกแนนเผิ่นว่ามึงยังฮ้าย ให้สูคอนซ้าฮ้างซ้าหม้ายลงมา หมอฮูฮาเผิ่นว่าให้กูแก้ เมื่อกูบ่อแก้มันจักแพ้ครูกู เมื่อกูบ่อแก้มันจักแพ้งัวควายทางใต้หล่าง เมื่อกูบ่อแก้มันจักแพ้ทั้งบ่างขาขวย เขาใส่หอกขัดหลังแพ้ทั้งผู้เขาชัง เขาใส่คันมาหนังอยู่ อมสะหับเพิก ฯ
  ใช่เป่ากำเลิดดีนักแล เมื่อจักเป่าให้เด็กน้อยหันปลายเท้าไปทางทิศตะวันตกแล้วค่อยเป่า หายแล คาถากันพรายเลือด(แม่อยู่กรรม)
  วะโรวะระโท วะระหาโร อานุตตะโร ธัมมะรัง อาเทเสวะ พุทโธกูตุ้นเลือด ธัมโมกูตุ้นเลือด สังโฆกูตุ้นเลือด พุทโธกูอ่วยพราย ธัมโมกูอ่วยพราย สังโฆกูอ่วยพราย พรายลมแลพรายเลือด พรายเลือดขึ้นกุมคน พรายมนต์ขึ้นถือเจ้า กูจักผาบให้หนี พุทธะรัตตะนัง กูตั้งไว้แล้วยังเมืองเวียงแก้วเจ็ดชั้นข่มหัวผีมารทั้งห้า ผีปากกุดกูจักฆ่า ผีปากกล้ากูจักฟัน พุทธะโมกขัง ธัมมะโมกขัง สังฆะโมกขัง ฯ
  ใช้เสกฝ้ายผูกแขนผูกคอหรือเป่าหัวแม่อยู่กรรมก็ได้ ป้องกันพรายเลือดปอบเป้าโพงผีดีนักแล คาถาผูกพิษสัตว์
  นะโมตัสสา สาตัสโมนะ ฯ ใช้เสกใส่หญ้าคาหรือปอขี้ไก่ก็ได้ แล้วมัดไว้มิให้พิษวิ่งได้แล
  คาถาขับพิษ
  พุทธะกัตตัง ธัมมะกัตตัง สังฆะกัตตัง กูเข้าเมือถ้ำกูอยากพายลม กูเข้าเมือลมกูอยากพายเกลือ หัวตูมปลวกหมีเหมือยดง นำองนำถ่าน หนีมาลังมาบัง หีนตีนกูอมสียะ ฯ
  ใช่เป่าขัปพิษงู ขี้เข็บ แมงงอด ได้ทุกอย่างแล
  มนต์เป่าไข่เป่าพอง
  อมบักผีสะหลางงูเห่า ผีคางเหน่า ผีมะหิงบกผีมะหิงบวย ผีตงงัวผีตงค.ว.ย ผีนกแก้วแล้วผีกระแล่ง อมปัตติยายสะหายยะ อากังขาคางคะ คางค้างค้าง คางะอาหัง ฯ ใช้เป่าไข่เป่าพองได้ทุกประการแล ให้เคี้ยวหมากเป่า
  มนต์เสียพิษไฟ
  อมมนต์กูเข็ดปานถ่านไฟแดง กูเป่ากกลวงไซก็ตายสามหง่า กูเป่าต้นข่าก็ตายสามลำ กูเป่าหญ้าแฝกก็ตาย กูเป่าหญ้าหวายก็ล้ม กูเป่าไข่ก็ฟอง กูเป่าหนอนก็ตก อมสะหมยุ้มบู๋พะโทยันติสะรังสะเร ฯ เสกน้ำเกลือหรือน้ำเหล้าเป่า แก้ไฟไหม้น้ำร้อนรวกดีนักแล
  คาถาอุปคุต(ป้องกันตัว)
  อุปะคุตโต มะหาเถโร วิกันตัง อุปะคุตตัง มะหาเถรัง อุปะต๋า คุตต๋า กายะพันธะนังฯ
  ใช้เสกฝ้ายผูกคอผูกแขนป้องกันได้สารพัดตามแต่จะใช้เอาเถิด ฯ
  มนต์ผาบพระยาธร
  อมเทพยาธร จรขอนขี่ม้าหัสสะดร ขี่จรลืมเมฆอากาศ สูญโญหลโล สะหะเพิก
  ยะถาปัสสะยัง พระมัตตามานัง ธาตุมัตตะเมเวตัง ยะทิทัง จีวะรัง ป๋าทุมป๋าพุนชะโก
  จ่าบุคคะโล ธาตู๋มัตตะโก นิสสะโต นิททิโวสูญโญ สะหะเพิก ฯ ใช้เสกเมื่อเวลาจะขุดยาแล
  มนต์ขับบริศาจ
  เอกันนามะกิง สัพเพสัตตา อันว่าสัตว์ทั้งหลาย ผีลาวให้สูมากินหน้า ผีข่าให้สูมากินหลัง ให้มึงละสามภาย ให้มึงวายสามแห่ง อมสะหะเพิก ฯใช้เสกใส่ขมิ้นขึ้นแล้วขีดเป็นตาหมากรุกที่หลังคนที่ผีเข้า แล้วมันจะแดงขึ้นมา แล้วก็เสกขมิ้นนั้นจี้ลงไป ผีออกแล ฯลฯ
  มนต์ทั้งหมดนี้ถ้ากุลบุตรคนใดใคร่ที่จะศึกษาก็ให้แต่งเครื่องสักการะตามที่ได้กล่าวแล้วนั้นเถิด ข้อห้ามของผู้ที่เรียนมนต์หมวดนี้ คือ ห้ามทานมังสะ ๑0 และห้ามรอดจ่อ
  ดีนักแล
  มนต์ทั้งหมดนี้เป็นของพ่อใหญ่จันทร์ โสภารักษ์ บ้านโนนสังข์ ต.โนนสวาง อ.กุดข้าวปุ้น จ.อุบลราชธานี เผิ่นบ่ออยากให้วิชาที่เผิ่นเฮียนมาหายสาบสูญ เผิ่นว่างัวควายตาย หนัง เขา ยังได้ใช่ประโยชน์ ช้างตายงามันยังมีค่า บาดว่าคนตายบ่อมีประโยชน์หยังจักแนว แต่ว่าตอนนี้พ่อใหญ่จันทร์เผิ่นกะได้ล่วงลับดับขันธ์ไปแล้ว เผิ่นอยากฝากความฮู้ที่เผิ่นมี แม่นว่าบ่อหลายเผิ่นกะอยากให้ลูกหลานผู้สนใจได้ศึกษาไว้ เผิ่นว่าคนตายตำรายัง กะยังดีกว่าบ่อมีหยังเหลือไว้เลย เพื่อชนลุ่นหลังจะได้นำไปใช้ประโยชน์ในภายภาคหน้า ผมหลานปู่จึงได้นำเอามนต์ในตำราเผิ่นมาให้พี่น้องเอื้อยอ้ายได้เบิ่ง เป็นมนต์อีสานบ้านเฮาที่พ่อแม่ปู่ย่าตายายบรรพบุรุษของชาวอีสานเฮาเผิ่นได้ผูกรจนาเรียบเรียงขึ้นมา หลานปู่จึงคิดว่าเฮาลูกหลานชาวอีสานควรช่อยกันรักษาจรรโลงไว้บ่อให้หายไปจากถิ่นอีสานของเฮา อันนี้เป็นมนต์อีสานเฮาแท้ๆเลยเด๊ะพี่น้อง คนอีสานเฮากะมีดีเด้อพี่น้อง บ่อได้น้อยหน้าคนภาคใด๋ๆเนาะ ภูมิใจคับที่เกิดเป็นคนอีสาน

 2. #2
  ฝ่ายบริหารระดับสูง สัญลักษณ์ของ พล พระยาแล
  วันที่สมัคร
  Mar 2008
  กระทู้
  6,430
  หลานปู่ ขอนวด (ขี้ผึ้ง) จักตลับแนครับ ผมย่านกิ๊กหนีจากผม....5555

 3. #3
  แบ่งปันความรู้และประสบการณ์ สัญลักษณ์ของ หลานปู่
  วันที่สมัคร
  Aug 2012
  กระทู้
  83
  เอาบทนี้ไปใช้เด้อครับ บ่อต้องใช้นวด อมตึ๊กตั๊ก มหาตึ๊กตั๊ก มีเงินหลายผู่สาวมัก บ่อมีเงินจ้อยวับ อมสะหมติด.... ไผได้บทนี้เผิ่นว่า กิ๊กๆกั๊กๆบ่อมีทางหนี กิ๊กกะมักแม่กิ๊กกะมักคับ...555555

 4. #4
  ศึกษาหาความรู้
  วันที่สมัคร
  Feb 2013
  กระทู้
  1
  เวลาท่องคาถา แต่บ่ได้ขึ้นขันธ์นี้สิเป็นหยังบ่ครับ หรือคาถาสิบ่ได้ผล

 5. #5
  แบ่งปันความรู้และประสบการณ์ สัญลักษณ์ของ หลานปู่
  วันที่สมัคร
  Aug 2012
  กระทู้
  83
  จะได้ผลหรือบ่อกะคงจะขึ้นอยู่ที่ศรัทธา และการปฏิบัติเด้คับ หลานปู่ว่า คาถาที่เผิ่นบอกว่าให้ยกครูก็ควรยกเพราะเผิ่นได้วางแบบแผนได้บัญญัติไว้ตามเวทย์มนต์นั้นๆ ถ้าเปรียบเทียบกะคือกันกับเฮาเข้าโรงเรียนละคับ ครูเผิ่นบอกว่าต้องเสียค่าเทอมท่อนั้นท่อนี้ จะต้องใช้ปากกาแบบนี้ดินสอแบบนี้ ถ้าเฮาหาบ่อได้กะบ่อสามารถจบหลักสูตรหรือบ่อสามารถเข้าโรงเรียนนั้นได้ และส่วนคาถาที่บ่อมีครูมีคายนั้นกะมีคือกันคับ บางเทื่อผู้เฒ่าเผิ่นเว้าให้หลานฟังเผิ่นบอกว่าเอาไปใช้แนวนั้นแนวนี้ แบบนี้กะมีคับกะใช้ได้คือกัน แต่ที่แน่ๆหลานปู่ว่าคาถาทั้งสองแบบแบบที่ตั้งครูหรือแบบบ่อตั้งครู จะดีได้ก็ต่อเมื่อเฮามีศรัทธา และปฏิบัติตามคำสอนที่เผิ่นบอกไว้คับ

 6. #6
  แบ่งปันความรู้และประสบการณ์ สัญลักษณ์ของ หลานปู่
  วันที่สมัคร
  Aug 2012
  กระทู้
  83
  อย่าสับสนเด้อครับ มนต์ชุดนี้ทั้งชุด แต่งยกครูอันเดียวคือขันธ์ห้า ดอกไม้ขาวเทียนขาวซวยสี่ซวย เมื่อตั้งขันธ์แล้ว มนต์ต่างๆของครูนี้ คือเรียนเอาได้หมด ใช้ได้หมดครับ

กฎการส่งข้อความ

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •