หน้าที่ 1 จากทั้งหมด 2 หน้า 12 หน้าสุดท้ายหน้าสุดท้าย
กำลังแสดงผล 1 ถึง 10 จากทั้งหมด 18

หัวข้อ: ข้อดีของการมีครอบครัว

 1. #1

  ข้อดีของการมีครอบครัว

  สวัสดีจ้าธุจ้าพี่น้องบ้านมหาทุกท่าน

  ตอนนี้เอื้อยพวงพะยอมอยู่ในระหว่างการลาป่วยด้วยข้อเท้าแพลง ปวดและบวมจ้า คิดว่ามาจากสาเหตุที่แลนตอนเปลี่ยนเครื่่องบินอยู่ดูไบ เนื่องจากไปรอผิด gate เพราะเบิ่งตัวอักษรบนบอร์ดเห็นว่า Flight นี้ต้องไปที่ gate A21 ต้องขึ้นลิฟท์ ลงลิฟท์ ขึ้นรถไฟฟ้าไปอีก พอไปฮอดเหลือเวลาอีกเกือบสองชั่วโมงกว่าจะขึ้นเครื่อง มีเวลาได้เข้าห้องน้ำ แปรงฟัน ล้างหน้าตา เช็ดตัว เปลี่ยนเสื้อผ้าใหม่ที่เตรียมไว้เพราะจากนิวยอร์คไปดูไบก็หลายชั่วโมง

  ได้มานั่งเล่นจนสี่ทุ่ม เป็นเวลาที่ต้องเข้าแถวเตรียมขึ้นเครื่อง บ่เห็นเจ้าหน้าที่มา จึงเข่าไปถามพนักงานสามคนที่นั่งพักแถวนั้น หนุ่มแขกคนหนึ่งก็ใจดีหลาย พาไปเบิ่งบอร์ดใหม่ ปรากฏว่าเป็น gate B 29 เพินฟ่าวพาแลนไปไกลกว่าจะได้ขึิ้นลิฟท์ ไปลงอีกลิฟท์ และนั่งรถไฟฟ้าอีกสองต่อ เอื้อยบ่เคยแลนไวขนาดนี้มาก่อน ดีที่บ่เป็นลมจ้า แต่สงสัยว่าข้อเท้าแพลง โชคดีไปขึ้นเครื่องทันคนเขาเข้าคิวไปกันเกือบหมดแล้ว ได้ขอบคุณพนักงานคนนั้นหลายๆแต่ดันลืมถามชื่อ สิได้ส่งอีเมล์ไปขอบคุณกับทางสนามบิน

  กลับมาฮอดบ้านไปทำงานได้หนึ่งมื้อก็เริ่มปวดแต่ก็ยางเฮ็ดงานได้หมดมื้อ ยามแลงบอกสามีเพินรีบเอายามานวดขากับให่กินยาแก้ปวด เพินสิลางานพาไปหาหมอแต่เช้า ถ่าปวดหลายก็จะพาไปโรงพยาบาลห้องฉุกเฉินเดี๋ยวนี้เล้ย แต่เเอื้อยก็ยังยางได้อยู่บ่เป็นหลายปานนั้น

  วันรุ่งขึ้นวันอังคารเป็นวันหยุดประจำของเอื้อยเพราะวันเสาร์บ่ได้หยุดจ้า สามีพาไปหาหมอประจำครอบครัวที่คลีนิคใกล้บ้าน หมอสั่งให่ใส่ aircast ที่เท้าซ้ายและให่ไปX-ray เท้าซ้ายที่ปวด ให้พักงานหนึ่งสัปดาห์

  โชคดีลูกสาวหล่าปิดเทอมพอดี สามีก็ลาพักมาดูแล ได้พาไปหาหมอ อยู่บ้านก็เฮ็ดแนวกิน ทำความสะอาดบ้าน ซักผ้า ซอยกันกับลูก บ่ให่แม่เฮ็ดหยังแม้แต่เข่าห้องน้ำก็คอยพยุง จนมื้อนี้เซาปวด เซาบวม ได้มาเฮ็ดขนมครกได้
  แต่ก็ยังใส่เฝือกตามหมอสั่งให้ครบเจ็ดมื้อ วันพุธหน้าก็กลับไปทำงานได้จ้า ผลX-ray ก็ปลอดภัย กระดูกบ่แตก บ่มีหยังร้ายแรง

  ต้องขอบคุณสามีและลูกที่ดูแลแม่ยามเจ็บป่วยอย่างดี บ่เคยจ่มหรือรำคาญแต่อย่างใด น้องพิมก็โทรมาหาสุมื้อคอยถามข่าว นี้คือข้อดีของการมีสามีและลูกน้อจ้า เวลาเจ็บป่วยสิบ่โดดเดี่ยวเพราะคนอื่นบ่มีไผสิมาดูแลเฮาได้ (ถ่าบ่จ้างพิเศษ )ในยามแก่ชราหรือป่วยไข้ สามีเพินว่าสิดูแลไปตลอดชีวิตถ่าเกิดยางบ่ได้หรือไร้สมรรถภาพ

  ส่วนลูกๆก็บอกว่าแม่บ่ต้องห่วง แม่เหนื่อยมามากแล้ว อีกสี่ปีแม่ก็สิสบาย ลูกจะทดแทนพระคุณบ่ให่แม่ลำบากอีกเลย แค่นี้ก็สุขใจแล้วจ้าว่าการให้นั้นยิ่งใหญ่ ความรักในครอบครัวเป็นสิ่งที่งดงามและเห็นผลในชาตินี้ บ่ต้องรอชาติหน้า การให้ต่อสามีและลูก ต่อพ่อแม่ พี่น้อง เวลาเฮาลำบากจะมีแต่คนอยากโอบอุ้มเพราะเฮาได้ให้แก่ทุกคนมาก่อนน้อจ้า คงสิเป็นคู่สร้างคู่สม ได้พึ่งพาอาศัยกันในยามยาก

  แต่การเป็นโสดก็ดีเด้อจ้า บ่ได้ยากนำไผ โตคนเดียวอิสระ บ่ต้องเอาใจไผ ยามป่วยก็มีพอแม่ ญาติพี่น้อง ลางเนื้อชอบลางยาจ้า บ่มีไผผิดหรือถูกดอกจ้า ชีวิตเป็นสิทธิอันชอบธรรมของทุกคนน้อจ้า เอื้อยมักมองโลกและความลำบากในแง่ดีเสมอและคิดว่าชีวิตที่รู้จักให้นั้นมีค่ากว่าการรับหลายเท่าจ้า

  เอื้อยบ่เคียดเล้ยถ่าไผบ่เห็นด้วยกับแนวคิดเอื้อยจ้า และบ่เคยคึดว่าเจ้าของดีกว่าผู้ใด๋
  เพราะบอกเสมอว่าทุกคนมีคุณค่าทอกัน ไผชังแฮงอยากธุจ้า เพราะใจเฮาสงบบ่คิดแง่ลบกับไผเป็นมิตรกันไว้ดีกว่าน้อจ้า เอื้อยอยากเฮ็ดแต่ความดี สร้างสรรค์ความดีต่อไปน้อ

  ขอบคุณพี่น้องบ้านมหาที่เมตตาปราณีและเข่าใจน้อจ้า

  ขาซ้ายของเอื้อยจ้า

  แก้ไขครั้งสุดท้ายโดย พล พระยาแล; 23-06-2013 at 20:53. เหตุผล: ลงโค้ดลงภาพผิดและแก้คำผิดจ้า

 2. #2
  ขอให้พี่พวงพะยอมหายเร็วๆเด้อค่ะ ทุกย่างก็มีทั้งข้อดีข้อเสียเนาะค่ะ ทั้งโสดกับมีครอบครัว แล้วแล้วแต่ไผสิเลือกแบบได๋ บางคนก็เลือกแต่งงานแต่บ่อยากมีลูก ทั้งๆที่มีอาชีพการงานดีหลายๆ เลยงงๆว่าเค้าทำงานซื้อทรัพย์สินเยอะแยะไปหยังเนาะค่ะ พอจากโลกนี้ไปก็เอาไปบ่ได้สักอย่าง

 3. #3
  สวัสดีจ้าน้องหน่อย

  ขอบคุณหลายจ้าน้องหน่อยที่ขอให่พี่เซาไวๆ
  แมนอีหลีจ้าจะโสดหรือมีครอบครัว แล้วแต่ผูมักน้อจ้า ถ่าเฮามองให้ดีมากกว่าบ่ดีเฮาสิพอใจในสถานภาพของแต่ละคนจ้า เอื้อยเป็นคนย่านผีหลอก เลยบ่กล้าอยู่ผู้เดียวจ้า 5555เว้าอีหลีจ้าน้องหน่อย
  แก้ไขครั้งสุดท้ายโดย พวงพยอม; 22-06-2013 at 19:24. เหตุผล: เพิ่มคำจ้า

 4. #4
  ท่องเวบ สัญลักษณ์ของ pui.lab
  วันที่สมัคร
  Jul 2006
  ที่อยู่
  โสดไม่มีใครเอา หรือว่าเราไม่เอาใคร
  กระทู้
  8,954
  หายไวๆเด้อพี่ ดีที่ไม่เป็นอะไรมาก


  ฉันก็อยากมีครอบครัวคือกันคะพี่ แต่ว่าผะบ่าวยังบ่พร้อม เก็บเงินได้สัก10ล้านจิไปขอผะบ่าว

 5. #5
  สวัสดีจ้าน้องปุ้ย

  ขอบคุณหลายสำหรับกำลังใจเด้อจ้า
  5555น้องปุ้ยก็เว่าให้เอื้อยหัวจนแข่วโยกน้อจ้า ถ่ามีสิบล้านเอื้อยคือ
  สิบริจาคสักล้านสองล้านให้เว็บมาสเตอร์บ้านมหาเอาไปบริหารให้พวกเฮาได้ฮักแพงกัน มวนนำกัน ช่วยเหลือสังคมนำกัน ให้บ่าวข้าวจี่เฮ็ดแผ่นให้น้องพงศ์ ทินการ และให้่คุณปลัดธีระแต่งเพลงให้น้องพงศ์ฮ้องให้ดังระเบิดไปเล้ยปานค่ายดังอื่นๆจ้า
  :*-:*-
  แก้ไขครั้งสุดท้ายโดย พวงพยอม; 22-06-2013 at 23:23. เหตุผล: แก้ไขคำผิดจ้า

 6. #6
  ท่องเวบ สัญลักษณ์ของ pui.lab
  วันที่สมัคร
  Jul 2006
  ที่อยู่
  โสดไม่มีใครเอา หรือว่าเราไม่เอาใคร
  กระทู้
  8,954
  55555 พี่พวงสิบล้านบริจาค วมต. อ้ายบ่าวคนเดิมล้านสองล้านนิพี่
  อ้ายเลาคงยิ้มแก้มปริเลยเนาะคะ พี่ใจดีมั๊กๆ ขอให้ถูกหวยรวยเป็นร้อยล้านเลยพี่ :b-b

 7. #7
  ดูแลตรวจสอบเนื้อหา สัญลักษณ์ของ pcalibration
  วันที่สมัคร
  Nov 2008
  ที่อยู่
  เมืองฉะเชิงเทรา(แปดริ้ว)
  กระทู้
  1,883
  ขอให้หายไวไวเด้อครับ....อาจารย์
  ธรรมชาติเป็นผู้สร้างต้องดำรงค์อยู่เพียงแต่เปลี่ยนแปลงไปตามสภาวะกาลเวลา

 8. #8
  ขอให้สมพรปากเด้อจ้าน้องปุ้ย :*-

 9. #9
  สวัสดีจ้าคุณpcalibration

  ขอบคุณหลายๆที่แวะมาให่กำลังใจกันเด้อจ้า สังขารนั้นบ่เที่ยงน้อจ้า
  :*-:*-

 10. #10
  มื้อนี้เอื้อยอาบน้ำแล้วพ่อบ้านเอาair cast มาใส่ให้ใหม่จ้า เพินทายานวดข้อเท้าก่อนจ้า
  ต้องสูบลมเข้าไปข้างในนำจ้า


กฎการส่งข้อความ

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •