หน้าที่ 1 จากทั้งหมด 2 หน้า 12 หน้าสุดท้ายหน้าสุดท้าย
กำลังแสดงผล 1 ถึง 10 จากทั้งหมด 11

หัวข้อ: Chocolate Cake and Coconut guf

  1. #1

    Chocolate Cake and Coconut guf


    Chocolate Cake and Coconut guf
    มื้อนี่ลูกสาวสิไปพักแรม...ไปคุยกับทางโรงเรียนว่าแม่ฉันเฮ็ดเค้กแซบหลาย พะนะ เขาเลยจักการขอเค้กมา1ถาด
    เลยเฮ็ดไปส่งตามระเบียบ...ยังมีกำชับมาอีกว่าต้องเป็นช็อคโกแล็ตเค้กทอนั่น..เอากะเอาลูกคนเดียว
    เปิดเตาอบไฟ200C.ถ่าโลด..
    Chocolate Cake and Coconut guf
    ส่วนผสม...ไข่ไก่5ฟอง...น้ำตาลทราย250กรัม...ผงฟู3ช้อนชา...แป้ง250กรัม...ผงโกโก้3ช้อนโต๊ะ
    น้ำแอ๊บเปิ้ล2dl..(ถ้ามักกาแฟกะใช้กาแฟแทนได้จ้า)...เนยสดละลายแล้ว200กรัม
    Chocolate Cake and Coconut guf
    เทน้ำตาลทรายลงอ่างผสม ใส่ไข่ลงไปปั่นทีละฟอง..ใส่แป้ง ผงฟู โกโก้ลงไปสลับกับน้ำแอ๊บเปิ้ล ปั่นไปเลื่อยๆ จนหมดแป้ง ติ๋มเทอย่างละ2ครั้งก็หมดแล้ว แล้วใส่เนยลงปั่นเป็นอันดับสุดท้าย
    เทลงใส่ถาดที่รองด้วยกระดาษไข เอาเข้าไปอบ20นาที(งานระหว่างถ่าให้เค้กสุก)
    กวนหน้าหมากพร้าวอบแห้งเลยจ้า....
    Chocolate Cake and Coconut guf
    ส่วนผสม...เนย60กรัม...น้ำตาลทรายขาว+น้ำตาลทรายแดงอย่างละครึ่ง250กรัม
    นมสดจืด2dl...มะพร้าวอบแห้ง225กรัม...
    หม้อตั้งไฟใส่เนยพอเริ่มละลายใส่น้ำตาล+นม+มะพร้าวอบแห้ง กวนจนเข้ากันดี
    พอ20นาทีผ่านไปให้เอาเค้กออกจากตู้อบ...เอาหมากพร้าวที่กวนไว้ใส่ลงไปบนหน้าขนมจนทั่ว
    นำเข้าไปอบอีก15นาที
    Chocolate Cake and Coconut guf
    ขนมกะสุกพอดี เอาออกจากตู้อบ วางบนตะแกรงให้เค้กเย็น
    Chocolate Cake and Coconut guf
    ตัดเป็นชิ้นตามชอบ...ที่ติ๋มตัดใส่ถ้วยมัฟฟิน..เพื่อว่าเด็กๆสิด้จับกินง่าย ไปพักแรมบ่ฮู้ว่ามีจานใส่กินบ่...
    เฮ็ดเบิ่งเด้อสูตรนี่แซบกว่าบราวนี่เด๋...

  2. #2
    ผู้ช่วยผู้ใหญ่บ้านมหา สัญลักษณ์ของ nuzing
    วันที่สมัคร
    May 2007
    ที่อยู่
    ตกฟากอยู่อุบล เป็นคนชราบางแคแล้ว
    กระทู้
    2,549
    บล็อก
    5
    ส่วนผสม "คนถูบ้าน"คือบ่มีมื่อนี่ย่านบ่แซบยุ::) ครูกะสิหว่า หนูๆขนมอร่อยจังวันหลังเอามาฝากครูด้วยนะครูจะให้เกรด A ::)

  3. #3
    ฝ่ายบริหารระดับสูง สัญลักษณ์ของ ตรี ศรีเมืองใหม่
    วันที่สมัคร
    Apr 2006
    ที่อยู่
    หนุ่มอุบล คนศรีเมืองใหม่
    กระทู้
    4,876
    ไคแต่ผู้มีลูกสาวนั้นละน๊อ... บัดอ้ายเซียงฮั่นน๊าหาเมียก็บ่อทันได้ เลยบ่อมีลูกทันใช้คือน้องติ๋ม อิอิๆๆ ขอบใจจ้าที่ส่งขนมมาให้กิน อิอิๆๆ

  4. #4
    แบ่งปันความรู้และประสบการณ์ สัญลักษณ์ของ แตงอ่อน
    วันที่สมัคร
    Mar 2007
    กระทู้
    141
    ขอบคุณหลายๆ..สิลองเฮ็ดเบิ่งก่อนหนา..
    แก้ไขครั้งสุดท้ายโดย แตงอ่อน; 19-03-2010 at 17:19.

  5. #5
    ดูแลตรวจสอบเนื้อหา สัญลักษณ์ของ ฝนหลวง
    วันที่สมัคร
    Feb 2008
    กระทู้
    1,444
    เฮ็ดคือง่ายเนาะพี่ปุ้ย
    พอเอามาเฮ็ดนำเป็นหยังมันคือบอนุ่มChocolateมันแข็งๆแมคับ(เคยเฮ็ดแต่โดนแล้ว)

  6. #6
    ร่วมถ่ายทอดความรู้สู่สังคม สัญลักษณ์ของ นิลมณีหยก
    วันที่สมัคร
    Aug 2007
    กระทู้
    763
    ป๊าดมะเฮ็ดขนมเก่งแท้เอื้อยติ๋มสอนให้น้องนำแน่เฮ็ดบ่เป็นจังอย่าขนมที่อบเตานะ

  7. #7
    น้ำตาล
    Guest
    พี่ติ๋มต๋า..น้ำลายไหลแล้วจ้าตาแซบเนาะ...

  8. #8
    Membership renewed สัญลักษณ์ของ Sweet_M
    วันที่สมัคร
    Oct 2007
    ที่อยู่
    USA
    กระทู้
    1,243
    มาเป็นตาแซ่บท้อน้อ ฝากมาทางเมกาจักสองอันแน่เด้อเอื้อยติ๋มจ๋า.......

  9. #9
    เปลี่นนจากหมากพร้าว เป็นบักถั่วได้บ่น้อ ไทเฮือนข้อยบ่มักบักพร้าว
    เป็นตาแซบเนาะ กินกับกาแฟเย็น ๆ

  10. #10
    เค้กบ่ไหม้...แต่ขิวแฮงคักกะยังว่าอ้ายเซียง...เซาแหน่อ้าย...อิอิ

    น้องจงพี่ติ๋มตอบแทนพี่ปุ้ยเนาะ...สูตรนี่รับรองบ่แข็งหล่า....คั่นบ่มักหน้าหมากพร้าวบ่ใส่กะได้...อบแค่20นาทีพอสุกแล้ว
    สาเหตุที่เฮ็ดให้เค้กแข็ง1.อบนานเกินไปบ่ 2.แป้ง(ส่วผสมที่เป็นผง)ให้ตวงพอดี ขาดได้นิดหน่อยห้ามเกิน
    3.ของเหลวเกินได้นิดหน่อยบ่เป็นหยังจ้า...อย่างไข่ไก่ถ้าใบเล็กใช้6-7ฟองไปเลยจ้า...
    4.อุณภูมิของเตาอบแต่ละยี่ห้อความร้อนต่างกันนิดหน่อย อย่างเช่นเตาอบพี่ใช้ความร้อน200องศาc.ของคนอื่นอาจสิใช้แค่180องศาc..กะพอแล้วจ้า
    ลองเบิ่งใหม่เด้อหล่า...บ่อยครั้งที่พี่ติ๋มหัดเฮ็ดแล้วได้เอาไปโยนให้เป็ดกิน...บางเทือเป็ดมันยังบ่อยากเลยแหม๋5555++++


    ได้จ้าน้องหมกฮวก...หรือบ่ใส่กะได้จ้า...กะกลายพันธ์เป็นชอคโกแลตเค้กธรรมดาไปจ้า...

Tags for this Thread

กฎการส่งข้อความ

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •