กำลังแสดงผล 1 ถึง 3 จากทั้งหมด 3

หัวข้อ: คนอิสานบ้านเฮาคิดจั่งได๋กับภาษาอิสานของเฮา

Blogger
 1. #1
  ศึกษาหาความรู้ สัญลักษณ์ของ ออนซอนอิสาน
  วันที่สมัคร
  Feb 2008
  ที่อยู่
  ขอนแก่น - เวียงจันทน์ - วังเวียง
  กระทู้
  12

  เรื่องฮิตน่าอ่าน คนอิสานบ้านเฮาคิดจั่งได๋กับภาษาอิสานของเฮา

  นี่คือความเป็นจริงว่า คนไทยเฮาบ่ว่าซิอยู่ภาคได๋กะตามเข้าไปเฮ็ดเวียกในกรุงเทพเป็นจำนวนหลาย แต่ว่าเป็นอิหยังจั่งเป็นจั่งซี้ว่า คนทางเหนือเวลาพบพ้อหน้ากันอยู่ในกรุงเทพเขากะเว้าภาษาเหนือ(อู้คำเมือง) ใส่กัน คนทางใต้เวลาพบพ้อหน้ากันอยู่ในกรุงเทพเขากะเว้าภาษาใต้(แหล่งใต้) ใส่กัน แต่ว่า คนอิสานบ้านเฮามีภาษาเว้าเป็นเอกลักษณ์ของเจ้าของแท้ๆ บัดเพิ่นพบพ้อหน้ากันอยู่ในกรุงเทพ บัดลืมคำเว้าภาษาเจ้าของ บัดไปพูดไทยอยู่หง่าวๆๆ ถามแนเถาะว่าอายซันบ่กับคำเว้าภาษาของเจ้าของ บ่มีความภูมิอกภูมิใจเลยบ่กับภาษาและวัฒนธรรมท้องถิ่นเจ้าของ ฮึย่านคนว่าเจ้าของเป็นลาวซั่นบ่ อิอิอิ

  พี่น้องคนอิสานบ้านเฮาครับ ผมถามแน่ว่าฮอดเวลาไป๋ที่เฮาคนอิสานซิมาซอยกันรณรงค์เว้าจาสื่อสารกันเป็นภาษาอิสาน ภูมิใจในภาษาอิสานที่เป็นเอกลักษณ์เฉพาะตัว บ่ว่าพี่น้องเฮาซิอยู่บ่อนได๋กะตาม ถ้าพี่น้องอ่านกระทู้นี้แล้วมีความคึดเห็นแนวได๋ ขอเซิญตอบกระทู้มาแน่เด้อครับว่า เห็นด้วยฮือบ่แนวได๋ ซอยอธิบายเหตุผลมาให่นำแน ผู้ข่าสิรวบรวมข้อมูลนำเสนอแนวทางในการรณรงค์ต่อไป ขอขอบคุณหลายๆเด้อครับคนอิสานบ้านเฮาคิดจั่งได๋กับภาษาอิสานของเฮาคนอิสานบ้านเฮาคิดจั่งได๋กับภาษาอิสานของเฮาคนอิสานบ้านเฮาคิดจั่งได๋กับภาษาอิสานของเฮา


 2. #2
  แบ่งปันความรู้และประสบการณ์ สัญลักษณ์ของ Lerm ubon
  วันที่สมัคร
  Jan 2009
  ที่อยู่
  Chonburi-BASF The Chemical company
  กระทู้
  309

  Re: คนอิสานบ้านเฮาคิดจั่งได๋กับภาษาอิสานของเฮา

  เห็นด้วยหลายๆคับอ้าย

  สำหรับผมเเล้วภูมิใจที่ได้เกิดเป็นคนอีสาน..เเต่ที่ผมเห็นมากะบ่ค่อยมีนะคับที่คนบ้านเฮาพ้อหน้ากันเเล้วเว้ากลางใส่กัน...เเต่ที่ขะเจ้าเว้ากะอาจสิเป็นบางสถานการณ์..กะได้คับผมว่า..

  --------
  ให้เจ่าคอยเพียรสร้าง เสมอแตนแปงซ่อ
  ให้สร้างก่อสืบไว่ เสมอเผิ่งสืบฮัง "
  -----

 3. #3
  ดูแลตรวจสอบเนื้อหา สัญลักษณ์ของ สาวส่าเมืองอุดร
  วันที่สมัคร
  Dec 2007
  ที่อยู่
  Hattiesburg, MS , USA
  กระทู้
  1,287

  รอบยิ้มพิมใจ Re: คนอิสานบ้านเฮาคิดจั่งได๋กับภาษาอิสานของเฮา

  ภูมิใจจ้า สิอยู่ไสไกลปานใด๋จอยกะบ่เคยว่าสิเว้าภาษาอีสานบ้านเฮาจักเทื่อ ตอนนี้กะยังคงเว้าอยู่คือเก่า ภูมิใจที่ได้เกิดเป้นคนอีสาน แต่กะมีเทื่อหนึ่งไปหามุที่เรียนมานำกันเฮาเว้าอีสานใส่เขาเขาบ่เว้านำเฮาจ้อย สงสารเพิ่นสิว่าเฮาเป้นคนบ้านนอกบ่ ทั้งๆๆที่เพิ่นกะคนอีสานคือกันเพียงแต่ว่าเป้นเฮ้ดงานกรุงเทพโดนสือๆๆ แล้วสุดท้ายกะกับมาอยู่บ้านเกิดคือเก่าRe: คนอิสานบ้านเฮาคิดจั่งได๋กับภาษาอิสานของเฮาRe: คนอิสานบ้านเฮาคิดจั่งได๋กับภาษาอิสานของเฮาRe: คนอิสานบ้านเฮาคิดจั่งได๋กับภาษาอิสานของเฮา

กฎการส่งข้อความ

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •