หน้าที่ 1 จากทั้งหมด 2 หน้า 12 หน้าสุดท้ายหน้าสุดท้าย
กำลังแสดงผล 1 ถึง 10 จากทั้งหมด 17

หัวข้อ: ไผ๋มีสูตรต้มน้ำปลาแดกแซปๆขอเเนครับ

  1. #1

    ไผ๋มีสูตรต้มน้ำปลาแดกแซปๆขอเเนครับ


    :b-b:b-b:b-b:b-b
    อยากได่เอาไปใส่ตำบักหุ้ง ครับ:*-:*-:*-:*-

  2. #2
    ร่วมถ่ายทอดความรู้สู่สังคม
    วันที่สมัคร
    Mar 2007
    กระทู้
    1,273
    สูตรเด้อค่ะเด้อ!!!!!!!!!!!!!

    ปลาแดกเทิงโตเทิงน้ำ กะปิ กระเทียมดองเทิงน้ำเทิงหัว น้ำตาลทรายนิดหน่อย แล้วกะ น้ำเปล่า

    วิธีการ ใส่น้ำเปล่าในหม้อจักเคิ่งหม้อ ต้มให้เดือดพล่าน แล้วใส่ปลาแดกต้มให้เปื่อย ใส่กะปิ กระเทียมดอง น้ำตาลทรายบ่ต้องหลาย ต้มจนเดือดดี ปลาแดกเปื่อย กะปิละลายดีแล้ว กรองเอาแต่น้ำ มาลองชิมเบิ่ง ให้นัวดี
    แต่ว่าบ่ต้องเค็มมากเพราะตอนตำบักหุ่งเฮาต้องใส่น้ำปลาอีกเพราะฉะนั้นต้องเพื่อไว้ หวานแค่ติดปลายลิ้น มากไปจะบ่แซบ

    เครื่องปรุงที่ใช้ สูตรนี่ตำขายตั้งแต่ผมเป็นเด็กน้อย จนเท่าเดียวนี่กะยังขายอยู่ ขายดีด้วยเด้อ

    เครื่องปรุงทั้งมวลบ่ได้บอกปริมาณชั่ง ตวง วัด ที่แน่นอนไว้ เพราะว่า แต่ละคนมักรสบ่คือกันครับ เอาเป็นวาซิมเบิ่งให้นัวปากจะของ

    เพราะว่าถ้าน้ำปลาแดกปรุงนัวดีแล้ว ต่อไปกะใส่แค่น้ำปลา บักพริก กระเทียม บักนาว มะเขือเทศ มันกะแซบแล้ว

    สังเกตแม่ค้าส้มตำร้านไหนแซบกะสิแซบอยู่เหมิดปี ร้านได๋บ่แซบกะสิบ่แซบอยุ่คือเก่า ทั้งๆที่สังเกตเบิ่งเวลาตำเพิ่นสิใส่ เครื่องปรุงปริมาณเท่าๆกัน คือ น้ำปลาแดกหนึ่งทับพี ซิ้ด(เท)น้ำปลาลงสองสามที มะเขือเทศ บักนาว กะใส่เท่าๆกันแต่เป็นหยังรสชาติจั่งต่างกัน

    ลองเบิ่งเด้อครับ นี่เป็นสูตรนึง


    ถ่าให้เอื้อยหน่อย ครัวเมรี (สาวผู้ฮ้าย) มาตอบอีกสูตร เพราะว่าเพิ่นตำแซบ (เบิ่งจากกระทู้ครับ)

  3. #3
    ท่องเวบ สัญลักษณ์ของ pui.lab
    วันที่สมัคร
    Jul 2006
    ที่อยู่
    โสดไม่มีใครเอา หรือว่าเราไม่เอาใคร
    กระทู้
    10,165
    บล็อก
    9
    ลาวโคราช ต้มน้ำปลาร้าใส่ใบบักกรูด เติมผงชูรสจักนอยก็แซบจ้า

  4. #4
    Membership renewed สัญลักษณ์ของ บ่าวจ้ำ
    วันที่สมัคร
    Jan 2009
    ที่อยู่
    ขัวข้วมของหนองคาย
    กระทู้
    579
    บล็อก
    2

    กระพริบตา เทพบุปผา

    ปลาร้า
    น้ำตาลปี๊บ
    น้ำกระเทียมดอง
    หัวกระเทียมดอง
    น้ำบักขามเปียก
    กะปิ
    ใบกระถิน

    ต้มปลาร้าทั้งน้ำทั้งโตใส่กับใบกระถิน(บางคนกะใส่เม็ดนำ)
    กรองเอาแต่น้ำ
    เอาน้ำปลาร้าขึ้นค้างไฟอีกแล้วใส่ส่วนผสมอื่นๆชิมเบิ่ง
    ต้มเคี่ยวไฟอ่อนๆจนน้ำบกลงจั๊กหน่อยกะพอจ้า

    ส่วนสิใส่หน่อยหลายปานได๋ต้องกะเอาทดลองเอาครับ :1-



  5. #5
    ศิลปิน,ช่างภาพอิสระ สัญลักษณ์ของ เพ็นนี
    วันที่สมัคร
    May 2009
    ที่อยู่
    Bangkok
    กระทู้
    1,387
    บล็อก
    2
    เพ็นนีได้สูตร จากเฒ่าแม่ของหมู่ (ไทหนองคาย)

    1. ปลาแดก น้ำ+ต่อน (พะนะ)
    2. กระปิ
    3. แกนสัปปะรด
    4. ใบบักเขียบ 2-3 ใบ (บ่ฮุ้ว่าเป็นหยังคือต้องใส่)
    5. น้ำเปล่า

    เอาทั้งเบิดไปต้มให้เดือด คนให้เข้ากัน ซิมอย่าให้เค็ม ยกลงพักไว้ให้เย็นแล้วกรองเอาแต่น้ำ

  6. #6
    ดีเจ นักจัดรายการ สัญลักษณ์ของ บักขามป้อม
    วันที่สมัคร
    Jun 2009
    ที่อยู่
    อิสานบ้านเฮา
    กระทู้
    667
    บล็อก
    5

    แจมนำแหน่จ้า

    ตามที่อ้ายเซียงสีผีเป้า กับอ้ายบ่าวจ้ำบอกเลยจ้า แต่สูตรของเฒ่าแม่อยู่เฮือน เพิ่นใส่ใบหม่อนนำจ้า นัวดีคือกัน อยู่เกาะ ขามป้อมกะต้มน้ำปลาแดกไว้ตลอดจ้า แต่ว่าอยู่เกาะหาใบหม่อนบ่มีจักเทื่อ กะเฮ็ดตะสูตรคืออ้ายๆ เพิ่นว่าล่ะจ้า ลังเทื่อกะแกนบักนัด(สับปะรด) ลังเทื่อกะกระเทียมดอง เอาไว้ตัดเค็มเนาะ กะปิ รสดี บ่ค่อยได้ซื้อตำบักหุ่งกินดอกจ้า ตำกินเอง แต่ผุอื่นกินนำบ่ได้ อิอิ

  7. #7
    ดีเจ นักจัดรายการ สัญลักษณ์ของ นู๋น้อย
    วันที่สมัคร
    Mar 2010
    ที่อยู่
    เมืองชลบุรี(เช่านอน) สีเกด(หม่องเกิด
    กระทู้
    1,360
    บล็อก
    31
    :l- บ่มีสูตรมาบอกดอกจ้า แต่ที่เคยเห็นกะแบบที่อ้ายๆเอื้อยๆเผิ่นแนะนำไปละจ้า หุหุ มาถ่าเอาโตที่ปรุงแล้วดอกทางนี้ สูตรลัด ฮ้าๆๆๆ

  8. #8
    Miss Papaya
    ศิลปิน นักแสดง
    แม่ครัวบ้านมหา
    สัญลักษณ์ของ สาวผู้ฮ้าย
    วันที่สมัคร
    Jun 2008
    กระทู้
    1,332
    เซียงผีเป้า55555
    ถ่าให้เอื้อยหน่อย ครัวเมรี (สาวผู้ฮ้าย) มาตอบอีกสูตร เพราะว่าเพิ่นตำแซบ (เบิ่งจากกระทู้ครับ)

    สูตรบ่าวจ้ำปลาร้า
    น้ำตาลปี๊บ
    น้ำกระเทียมดอง
    หัวกระเทียมดอง
    น้ำบักขามเปียก
    กะปิ
    ใบกระถิน


    เพ็นนีได้สูตร จากเฒ่าแม่ของหมู่ (ไทหนองคาย)
    1. ปลาแดก น้ำ+ต่อน (พะนะ)
    2. กระปิ
    3. แกนสัปปะรด
    4. ใบบักเขียบ 2-3 ใบ (บ่ฮุ้ว่าเป็นหยังคือต้องใส่)5. น้ำเปล่า

    เอาทั้งเบิดไปต้มให้เดือด คนให้เข้ากัน ซิมอย่าให้เค็ม ยกลงพักไว้ให้เย็นแล้วกรองเอาแต่น้ำ

    4. ใบบักเขียบ 2-3 ใบ (บ่ฮุ้ว่าเป็นหยังคือต้องใส่)
    เพื่อให้มันออกสีแดงๆๆส้มๆๆ เวลาตำส้มตำสีส้มตำออกมา ให้สีน่ากินจ้า แล้วเฮ็ดให้น้ำปลาบ่เสียง่ายพร้อม

    สูตรของเอื้อยกะบ่ต่างกันปานได๋ดอกจ้า เบิ่งๆๆๆผสมผสานเอาฮ่าๆๆๆๆๆ บ่แตกต่างกัน
    ใบกะถินเพื่อให้น้ำปลาออกสีแดงๆๆส้มๆๆคือกัน บ่ต่างกับใบวมักเคียบ
    แน่่นอนกะมี
    กระปิ พอประมาณ ใส่มากมันจะออกขม
    น้ำปลาทิพรด (แต่ล่้ะร้านบ่คือกัน ปรุ่งให้พอบ่ต้องใส่น้ำปลาอีก เวลาตำอิอิ)
    น้ำตาลทราย พอประมาณ อย่าออกหวานหลาย
    สำหรับแกนสัปประรดหรือใบมะขาม บ่แตกต่างกันจ้าใส่อันได๋อันหนึ่งเด้อจ้า
    กระถินและใบมักเคียบ คือกัน บ่แตกต่างใส่อันได๋อันหนึ่ง เด้อจ้า

    สำหรับ อีกอันหนึ่งใบมอนและผงนั่ว(ชูรส) เด้อจ้า (แซบ)ๆๆๆๆๆๆๆ

  9. #9
    แบ่งปันความรู้และประสบการณ์ สัญลักษณ์ของ cute
    วันที่สมัคร
    Feb 2009
    ที่อยู่
    ป่าคอนกรีต
    กระทู้
    455
    นึกภาพก็แซบแล้วครับสูตรต้มน้ำปลาร้า แต่บางคนก็ใส่หัวปลาอินทรีย์เค็มลงไปด้วยทำให้ออกกลิ่นหอมและแซบเพิ่มขึ้น ส่วนกะปิเขาก็เอาไปห่อใบตองเผาไฟอ่อนๆก่อนนำมาต้มกับน้ำปลาร้า เห็นคุณยายทางโคราชต้มน้ำปลาร้าขายอย่างเดียวใช้สูตรนี้ ขายดีมากเลยครับ ขายจนส่งลูกเรียนจบปริญญาตั้งหลายคนเลยครับ ลองดูครับเผื่อจะเวิกค์

  10. #10
    ดูแลตรวจสอบเนื้อหา สัญลักษณ์ของ บ่าวพล
    วันที่สมัคร
    Jul 2006
    กระทู้
    1,975
    อืมมมมม มันเป็นจั่งชี่นี้เอง

Tags for this Thread

กฎการส่งข้อความ

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •